Miért nyaralj Miskoviciben…?
2014. április 30. írta: joebalna

Miért nyaralj Miskoviciben…?

... vagy miért nem?

 Már 13 éve járunk Miskovicibe, amely egy kis falu Horvátroszágban, Pag szigeten – Zadartól kb. 30 km-re. A szigetet hídon is meg lehet közelíteni, nincs kompra várakozás, külön költség. Néhány éve rájöttünk, hogy ha segítünk a háziaknak szervezni hozzánk hasonló vendégeket, akkor mi mondhatjuk meg, hogy mikor utazunk, nem függünk a szabad helyektől.

A házban 2 apartman van, egyenként 5 személyesek. Két hálószoba és egy nappali van mindkettőben, a nappaliban van egy heverő. Mi általában kitöltjük a teljes teret (mindkét apartmant), de az is előfordult, hogy egy gyerek pótágyon aludt. Baráti társaságoknak, vagy két együtt nyaraló családnak ezért kitűnő a hely!

Anélkül, hogy szóltunk volna valakinek, augusztusban már elfogytak a helyek egy rövid, 6 napos időintervallumot kivéve, visszajáró vendégek, barátok foglalták le.

Június végén és július elején viszont még vannak olyan hetek, amikor mindkét apartman szabad. Megkönnyíteném a döntést, ha éppen még nem érett meg Benned, néhány dolgot leírok, hogy mi miért járunk vissza évről évre.

Az egyik legfontosabb szempont a nyugalom. Házigazdánkkal sokszor beszélgetünk, saját elmondása szerint 35 éve jár oda nyaralni, és nem tudja megunni... Kicsit mi is így vagyunk ezzel, olyannyira, hogy tavaly kétszer is voltunk kedvenc horvát falunkban.

Másik kellemes dolog, hogy nem túl sok turista van rajtunk kívül, a strandon inkább csak a helybéliekkel vagyunk együtt. Rendkívül közvetlenek, ezzel együtt nem tolakodóak. Reggel a legnagyobb természetességgel mutatják meg a halászok (kis csónakjukkal járnak ki a közeli vizekre), hogy mit fogtak, a gyerekek kezébe adják a friss halat, hogy tapogassák meg, milyen...

Vagy említhetném azt is, amikor a kisfiunkat tanították fejest ugrani a stégről - az ottaniak horvátul, a fiunk magyarul, elég vicces volt a helyzet. :-) És a faluban lévő halesteken is befogadnak a körtáncba!

Az is nagyon jó, hogy ha mégis kell, akkor negyed óra alatt be tudunk jutni a közeli városba (Pag), ahol minden van. Nyüzsgő élet, zene, nagyobb hajók, fagyi, szupermarket, vásári forgatag, dodzsem... Eztán ha meguntuk, akkor ismét "otthon" vagyunk a nyugiban, negyed óra alatt.

Van egy prózai ok is, 4-5 embernek 50 euró naponta a szállás, ami egy hétre 350 euró, ami 290 Ft/euróval számolva is 100 ezer körül van egy hétre - közvetlenül a parton, mindenféle zsákbamacska nélkül. (Láttam olyan utazási hirdetést, ahol a képen minden gyönyörű, csak a kép széléről lemaradt a pár száz méterre lévő gyár...)

Vagyis fejenként 20-25 ezer forint egy hét nyaralás...

Persze mondhatod, hogy ez még csak a szállás… Igaz, de utazni ugyanúgy kell, mint máshová, az evés meg otthon is szükséges.

 

És ilyen képeket is lehet készíteni a teraszról éjjel: (ha szeretsz fényképezni)

IMG_7384_resize.JPG

Ha kedvet csináltam, hívj a +36707080303-as mobilon, vagy írj a sarai.jozsef@gmail.com -ra!

És hogy miért nem?

Ha nem szereted a fentebb leírtakat, vagy a sós vizet, akkor egyértelmű, hogy miért...

Sárai József

A bejegyzés trackback címe:

https://pagi.blog.hu/api/trackback/id/tr995337405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása